Για παραγγελίες καλέστε 2310461007 , 6988521200 ή στείλτε μας μήνυμα mail@bio-insecta.gr. Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Μυκόρριζα

Τα μυκόρριζα είναι μύκητες που συμβιώνουν με τις ρίζες των φυτών. Απορροφούν νερό και θρεπτικά στοιχεία από το έδαφος και τα αποδίδουν στις ρίζες. Στη συνέχεια, το φυτό ανταμείβει τα μυκόρριζα με σάκχαρα.

ΔΡΑΣΗ

Η συμβιωτική ανάπτυξη των μυκόρριζων έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το φυτό

Εικόνα ριζόσφαιρας χωρίς και με χρήση μυκόρριζων

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Προϊόντα με μυκόρριζα

OZOR

Το Ozor περιέχει 500 πολλαπλασιαστικά όργανα ( υφές, κύστεις,σπόρια)/ γραμμάριο, ενός αποτελεσματικού είδους ενδομυκορριζικού μύκητα (CMCCROC7) σε μία σύνθεση με υψηλή καθαρότητα που είναι ιδιαίτερα διαλυτή. Χάρη στην τεράστια αφθονία του σε σπόρια και πολλαπλασιαστικά όργανα, το OZOR δρά γρήγορα στις ρίζες των φυτών σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας βελτιώνοντας την σχέση φυτών / εδάφους, τη χρήση του νερού και τη θρέψη σε ανόργανα στοιχεία, ειδικά για αυτά με μικρή κινητικότητα, όπως ο φώσφορος και τα ιχνοστοιχεία. Η συμβίωση μεταξύ του μύκητα και του φυτού γίνεται σε βάθος χρόνου, ευνοώντας την ριζοβολία και την ανάπτυξη. Επιτυγχάνονται οι μέγιστες αποδόσεις του φυτού εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αντοχή στην πιέση (stress) που υπόκεινται οι ρίζες τόσο από την έλλειψη νερού και της τροφοπενιών, όσο και από παθογόνα.

Εφαρμογή

Το προϊόν διασπείρεται τέλεια με το νερό. Εφαρμόζεται με ριζοπότισμα, με οποιοδήποτε συμβατικό εξοπλισμό όπως ποτιστήρι, σύστημα άρδευσης κλπ.

Εφαρμόστε μετά τη μεταφύτευση ή σε ήδη εγκατεστημένα δέντρα, αμπέλια κ.α. πολυετή φυτά.

Κατάλληλο για τη βιολογική γεωργία.
Προειδοποιήσεις

Χρησιμοποιήστε το OZOR με λιπάσματα χαμηλής περιεκτικότητας σε φώσφορο ή αργής αποδέσμευσης. Διατηρείστε σε κλειστή συσκευασία σε δροσερό και ξηρό μέρος (10-20 ° C), και μακριά από το φως. Αποφύγετε την χρήση μυκητοκτόνων μετά τη χρήση του Ozor.

Να μην απορρίπτεται το περιέκτης στο περιβάλλον.

Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια και το δέρμα.

Καλλιέργειες

Σε όλα τα φυτά που αποικίζονται από δενδροειδείς μυκορριζικούς μύκητες (ενδομυκόρριζες) όπως: 

Να μην εφαρμόζεται σε φυτά των οικογενειών Fagaceae, Pinaceae, Ericaceae, Tiliaceae, φουντουκιά, παντζάρια και σπανάκι,
Δεν τα βλάπτει, αλλά δεν γίνεται συμβίωση, οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι που δεν θα έχει αποτέλεσμα αφού η ενδομυκόρριζα Glomus δεν θα αναπτυχθεί.


Δοσολογία - Συσκευασίες

OZOR C

Το OZOR C περιέχει 150 πολλαπλασιαστικά όργανα ( υφές, κύστεις,σπόρια)/ γραμμάριο ενός αποτελεσματικού είδους (CMCCROC7) ενδομυκορριζικού μύκητα Glomus intraradices με υψηλή καθαρότητα. Η καινοτόμος σύνθεσή του ειδικά σχεδιασμένη για εφαρμογή με τους σπόρους κατά τη σπορά επιτρέπει τη γρήγορη μυκορριζική δράση του και την άμεση βελτίωση στη σχέση φυτών / εδάφους, στη χρήση του νερού και στη θρέψη σε ανόργανα στοιχεία. Η συμβίωση μεταξύ του μύκητα και του φυτού γίνεται σε βάθος χρόνου, ευνοώντας την ριζοβολία και την ανάπτυξη. Επιτυγχάνονται οι μέγιστες αποδόσεις του φυτού, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αντοχή στo stress από την έλλειψη νερού,  των τροφοπενιών, και σε προσβολές από παθογόνα.

Εφαρμογή

Το προϊόν εφαρμόζεται με τους σπόρους. Αναμειγνύεται απευθείας στην χοάνη της μηχανής σποράς.

Αποφύγετε να το εφαρμόσετε σε σπόρους που έχουν επικάλυψη μυκητοκτόνων.

Κατάλληλο για την βιολογική γεωργία.


Προειδοποιήσεις

Χρησιμοποιήστε το OZOR C με λιπάσματα χαμηλής περιεκτικότητας σε φώσφορο ή αργής αποδέσμευσης. Διατηρείστε σε κλειστή συσκευασία σε δροσερό και ξηρό μέρος (10-20 ° C), και μακριά από το φως.

Να μην απορρίπτεται το περιέκτης στο περιβάλλον.

Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια και το δέρμα.

Καλλιέργειες

Όλα τα φυτά που αποικίζονται από δενδροειδείς μυκορριζικούς μύκητες (ενδομυκόρριζες) όπως:


Δοσολογία

1-2kg ανά εκτάριο κατά τη σπορά

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΑ ΜΥΚΟΡΡΙΖΑ ΜΕ BIOREND

Η συνδυασμένη χρήση μυκόρριζων και Biorend αποτελεί μια σύγχρονη αποτελεσματική και βιολογική λύση για τη σημαντική βελτίωση της θρέψης των φυτών και παράλληλα τη διαχείριση παθογόνων εδάφους.


Το Biorend (Χιτοζάνη) είναι ένας φυσικός βιοδιεγέρτης που προωθεί με φυσικό τρόπο την ανάπτυξη των φυτών και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.