Για παραγγελίες καλέστε 2310461007 , 6988521200 ή στείλτε μας μήνυμα mail@bio-insecta.gr. Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Βιολογική καταπολέμηση με τη χρήση ωφέλιμων εντόμων

Η βιολογική καταπολέμηση είναι η φυσική μέθοδος για την αντιμετώπιση των βλαβερών εντόμων, ακάρεων και άλλων οργανισμών που προσβάλουν τα φυτά, όπως η μελίγκρα και ο τετράνυχος. Αντί να σκοτώσουμε τον πληθυσμό των φυτοφάγων με χημικά σκευάσματα, όπως υπαγόρευε η χημική καταπολέμηση, η βιολογική προτείνει να εφοδιάσουμε τα φυτά με φυσικούς εχθρούς όπως οι πασχαλίτσες και οι χρύσωπες. Τα έντομα αυτά είναι σαρκοφάγα, δεν προκαλούν ζημιές στα φυτά, και μειώνουν σημαντικά τα βλαβερά έντομα επειδή τρέφονται με αυτά.

Η ιδέα δεν είναι καινούρια, αντίθετα είναι αρχαία από τον Αριστοτέλη και τον Θεόφραστο και βασίζεται απλά στη μίμηση της φύσης. Η μελέτη της βιολογίας και οικολογίας των οργανισμών στο φυσικό τους περιβάλλον μας βοηθά να επιλέξουμε τα κατάλληλα ωφέλιμα έντομα, να τα αναπαράγουμε και στη συνέχεια να τα εξαπολύσουμε στα φυτά. Τα φυτά παραμένουν ζωντανά και πράσινα όταν φιλοξενούν ωφέλιμα έντομα που τρέφονται με τα φυτοφάγα. Τα ωφέλιμα έντομα πολλαπλασιάζονται και εγκαθίστανται στα φυτά προσφέροντας προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Η βιολογική καταπολέμηση είναι κομμάτι της σύγχρονης φυτοπροστασίας και εφαρμόζεται αποτελεσματικά στο θερμοκήπιο, τον αγρό, το πάρκο, το γήπεδο, τον κήπο και την βεράντα μας.

Για τη φροντίδα και την ενδυνάμωση των φυτών σας  καθώς και για να καταπολέμησετε τα έντομα εχθρούς που τα προσβάλουν, η Bio-insecta προσφέρει βιολογικές λύσεις, ασφαλείς για τον άνθρωπο και τα ζώα


Η πρόληψη στη φυτοπροστασία & οι ωφέλιμοι οργανισμοί

 Tα μέτρα πρόληψης παίζουν σημαντικό ρόλο στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση εχθρών και ασθενειών των φυτών. Οι νέες τάσεις στη Φυτοπροστασία δίνουν έμφαση αφενός στην παρεμπόδιση της εμφάνισης και εξάπλωσης εντόμων και ασθενειών στα φυτά, αφετέρου σε μέτρα και σκευάσματα που βοηθούν στην ανάπτυξη και...

Αρπακτικό ψευδόκοκκου (βαμβακάδας) Nephus includens

Η επικονίαση

 Σχεδόν όλα τα φυτά βασίζονται στα έντομα – επικονιαστές

Οι βομβίνοι ή αγριομέλισσες του είδους Bombus terrestris συμβάλουν στην φυσική επικονίαση των ανθέων. Οι κυψέλες BOMBOX χρησιμοποιούνται σε θερμοκήπια αλλά και σε ανοιχτό αγρό, σε λαχανοκομικές και δενδρώδεις καλλιέργειες.

Βομβίνος Bombus terrestris επικοινιάζει άνθος πιπεριάς