Για παραγγελίες καλέστε 2310461007 , 6988521200 ή στείλτε μας μήνυμα mail@bio-insecta.gr. Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Βιοδιέγερση και ενδυνάμωση με Biorend®

Το Biorend® είναι φυσικό προϊόν που προέρχεται από τη χιτίνη. Είναι βιοδιασπώμενο, μη-τοξικό, μη-ρυπογόνο και έχει έγκριση για τη χρήση του στην βιολογική γεωργία.

Δράση

Η δραστική ουσία του Biorend® είναι η χιτοζάνη (Ν- ακετυλο-γλουκοζαμίνη), ένα πολυμερές της χιτίνης. Η χιτίνη βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα παθογόνων μυκήτων, στον εξωσκελετό των εντόμων, κ.α. Όταν το φυτό έρχεται σε επαφή με τη χιτοζάνη, επειδή αυτή προέρχεται από την χιτίνη, το φυτό νομίζει ότι δέχεται επίθεση από παθογόνα χωρίς όμως να υποστεί πραγματικό στρες ούτε φυτοτοξική βλάβη.

Το αποτέλεσμα είναι η διέγερση των φυσικών μηχανισμών του φυτού με πολύ σημαντικά οφέλη.

Το Biorend® δηλαδή δρα ως διεγέρτης του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω του μηχανισμού επίκτητης διασυστηματικής ανοχής (SAR, SYSTEMIC ACQUIRED RESISTANCE) . Η αντίδραση αυτή εκδηλώνεται με μια σειρά βιοχημικών, κυτταρογενετικών και δομικών αλλαγών οι οποίες μεταφράζονται σε σημαντική αύξηση αποδόσεων και βιομάζας. Αυτό σημαίνει μια αποτελεσματική προστασία για την σπορά και φύτευση καλλιεργειών.

Απορροφάται διασυστηματικά από τους σπόρους ή τις ρίζες με αποτέλεσμα την καλύτερη ανάπτυξη της καλλιέργειας

Συσκευασίες

To υγρό Biorend διατίθεται σε φιάλες 1, 5 & 20 λίτρων.

Σύνθεση

Χιτοζάνη, Ν- ακετυλο-γλουκοζαμίνη 1,88 %.

Εφαρμογή

Ριζοπότισμα ή ψεκασμός με 30ml / 10 λίτρα νερό, κάθε 10-15 ημέρες.

Σημαντικά οφέλη

  • Γενική αύξηση όλων των αποδόσεων του φυτού.

  • Αύξηση του αριθμού και του μεγέθους καρπών, αύξηση δηλαδή της σοδειάς.

  • Ενισχύει την ισορροπημένη ανάπτυξη του ριζικού και υπέργειου συστήματος επιτρέποντας έτσι στο φυτό να καταλαμβάνει μεγαλύτερο όγκο εδάφους και να απορροφά περισσότερο νερό και θρεπτικά συστατικά.

  • Αυξάνει σημαντικά την ανοχή και τον βαθμό εναπόθεσης λιγνίνης στα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών κάνοντας έτσι τα φυτά λιγότερο ευαίσθητα στην ξηρασία, στο ψύχος, προσβολές από έντομα ή μύκητες, ιδιαίτερα σε αυτές τις περιπτώσεις που επηρεάζεται το ριζικό σύστημα.

  • Ενεργοποίηση γονιδίων ανοχής και σύνθεση αναστολέων πρωτεϊνών. Μειώνει το στρες αφυδάτωσης μετά την μεταφύτευση για τα φυτάρια της σποροκλίνης βελτιώνοντας σημαντικά την ανάπτυξή τους και αυξάνοντας τις αποδόσεις τους.

  • Μυκοστατική δράση σε κάποιους παθογόνους μύκητες οικονομικής σημασίας που καταπολεμούνται δύσκολα με χημικά μέσα όπως τα είδη Βερτιτσίλιο, Φυτόφθορα, Φουζάριο, Πύθιο, Βοτρύτη κ.α.

  • Νηματοστατική δράση καθώς παρέχει ένα φυσικό και οργανικό μέσο για τη μείωση του αριθμού των φυτοπαρασιτικών νηματωδών προκαλώντας την ανάπτυξη της ανταγωνιστικής μικροχλωρίδας των φυτοπαρασιτικών νηματωδών και αυξάνοντας απορρόφηση νερού λόγω της αύξησης των ριζών.

  • Μειώνει τη διαπνοή των φυτών και αυξάνει την απόδοση της φυσιολογίας τους σε ανάγκες νερού.

  • Βελτιώνει τη βλάστηση των σπόρων και έχει θετικές επιδράσεις για μακροχρόνια αποθήκευση φρούτων και λαχανικών.